schilderij met gemengde technieken Michelangelo by Marloes Otten/Mixed media painting Michelangelo by Marloes Otten

terug / back

Michelangelo aan het werk in de Sixtijnse kapel met een detail van het plafond. Het detail is Daniel. Op het schilderij staan teksten van zijn brief en een door Michelangelo gemaakt spotprentje
Naam / Title Michelangelo Michelangelo
Jaar / Year 2022
Afmeting / Size 100 cm x 80 cm zonder lijst
Omschrijving / Description Mixed Media, met acrylverf, acryl inkt, papier en pastelpotlood op doek. Dit schilderij is gebaseerd op een brief met een gedicht die Michelangelo Buonarotti (1475-1564) in 1509 schreef aan zijn vriend Giovanni da Pistoia. De brief gaat over de kwellingen die hij onderging, terwijl hij met de rug gekromd ‘als een kat in Lombardije’ bezig is met het schilderen van de hoge plafonds in de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan. Op deze brief tekende hij een sportprentje van hemzelf aan het werk. Dit tekeningetje en delen van het door hem in Italiaans geschreven gedicht en een deel van het plafond van de Sixtijnse Kapel (met de profeet Daniël) zijn weergegeven in het kunstwerk.
Mixed Media, with acrylic paint, acrylic ink, paper and pastel pencil on canvas. This painting is based on a letter containing a poem that Michelangelo Buonarotti (1475-1564) wrote to his friend Giovanni da Pistoia in 1509. The letter is about the torment he endures while his back is bent "like a cat in Lombardy" while painting the high ceilings of the Sistine Chapel in the Vatican. On this letter he drew a cartoon of himself at work. This drawing and parts of the poem written by him in Italian and a part of the ceiling of the Sistine Chapel have been taken over in the art-work.
Lijst / Frame Niet ingelijst. Kan worden ingelijst op vraag
Not framed. Can be framed on request